اشنایی با قوانین بین المللی با پویا منصفی وکیل ایرانی در امریکای لاتین
اشنایی با قوانین بین المللی با پویا منصفی وکیل ایرانی در امریکای لاتین

اشنایی با قوانین بین المللی با پویا منصفی وکیل ایرانی در امریکای لاتین

Human rights and international law with pouya monsefi

خاطره من از ارگ بم و درختان نخل نوشته پویا منصفی تهرانی

درخت نخل درخت عجیبی است! گویی این درخت اصلا نبات نیست! چیزی شبیه به آدمیزاد است.
وقتی می خواهند نخلی را قطع کنند، می گویند بِکُشش! واحد شمارش نخل همچون ادمیان (( نفر )) است ! 
نخلی که خشک میشود میگویند شهید شده و میوه اش خرما به تنهایی میتواند اب و غذای بدن انسان را بدون هیچ چیزی در بیابان تامین کند ! بدنه و چوب نخل هیچ وقت نمیپوسد و هیچ وقت موریانه ان را نمیزند ! به سختی اتش میگیرید و نمیسوزد ! 
نخل تنها درختی است که اگر سَرش را قطع کنی می میرد! بر خلاف همه ی درختان که اگر سرشان را بزنی، بار و بَرگشان بیشتر هم می شود. اما نخل نه! سَرش را که قطع کردی می میرد. مهم نیست ریشه اش در خاک سالم باشد، نخلِ بی سر می میرد!
تنه نخل نیز نمی سوزد و خاصیت ارتجاعی دارد ! یعنی میتواند حالت فنری داشته باشد و خم و راست شود بدون اینکه بشکند ! برای همین هم در گذشته بدنه نخل را در ستونهای خانه ها و برجها و سقف عمارت ها استفاده میکردند ! چون نه میپوسید و نه موریانه میزد و اینکه چون  خاصیت ارتجاعی  دارد در مقابل باد و باران و زلزله و طوفان مقاوم است و نمیشکند و بِنَا فرو نمیریزد ! 
آب  اگر از سَر نخل بگذرد و به زیر آب فرو رود، خفه می شود و می میرد! مثل آدمیزاد. درخت مقدسی است... این چیزها را استاد محمود توحیدی معلم بازنشسته که چهره ای افتاب سوخته و پر چین و چروک داشت و زمانی قبل از زلزله بم راهنمای گردشگران در مجموعه تاریخی ارگ بم بود به ما دانشجویان میراث فرهنگی و باستانشناسی میگفت ! لحجه غلیظ کرمانی و بمی داشت و تمام اجدادش در بم زندگی میکردند و به خاطر داشت پدر بزرگش در ارگ بم زندگی میکرده و خاطرات جالبی تعریف میکرد . 
خدا رحمتش کند ، در زلزله بم درگذشت و کتابی هم به نام ((ارگ نامه )) نوشته بود و طبع شعری هم داشت و اشعار قشنگی میگفت ! 
در بدو ورود توریستها این شعر خودش را اول برای همه میخواند : 
هر ذره ز ارگ رازی دارد ......
هر کنگره اش ز فخر رازی دارد .......
گر باز کند زبان به صحبت ، خشتی .....
دانی که چه سوز و سازی دارد .......

استاد توحیدی از نخل ها میگفت و از تمامی خشت ها و سازه های ارگ بم ! او میگفت چون این منطقه زلزله خیز است تمامی تیرهای اصلی و ستونهای قلعه حاکم ( بالاترین بخش ارگ بم ) از تنه نخل درست شده تا هنگام زلزله عینه فنر بازی کنه و از شکستن و ریختن بنا جلوگیری میکنه ! 
اتفاقا هنگام زلزله ارگ بم سازه هایی که تنه نخل داشت کمتر خسارت دیده بود ! 

توحیدی بعد از کلی راه رفتن در کوچه های ازگ بم ما را به چایخانه در ورودی سرباز خانه ( محل زندگی داروغه ) دعوت میکرد و خانمی کرمانی ( نامش را یادم نیست ) انجا از ما و توریستهای دیگر با کلمپه خانگی و چای پذیرایی میکرد توحیدی می ﮔﻔﺖ: ﻓﺮﻫﻨﮓ، ﻣﺜﻞ ﺩﺭﺧﺖ ﻧﺨﻞ ﺍﺳﺖ! ﻣﻬﻢ ﻧﯿﺴﺖ ﺭﯾﺸﻪ ﺍﺕ ﻫﺰﺍﺭﺍﻥ ﺳﺎﻝ ﺩﺭ ﺧﺎﮎِ ﺗﺎﺭﯾﺦ ﺍﺳﺖ. ﻣﻬﻢ ﺍﯾﻦ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﺳَﺮَﺕ ﻫﻢ ﺳﺎﻟﻢ ﺑﺎﺷﺪ؛ ﯾﻌﻨﯽ ﻧِﻤﻮﺩِ ﻓﺮﻫﻨﮕﯽِ ﺍﻣﺮﻭﺯ ﺟﺎﻣﻌﻪ ﺍﺕ ﻫﻢ ﺳﺎﻟﻢ ﺑﺎﺷﺪ. ﺍﮔﺮ ﻓﺮﻫﻨﮓ ﺍﻣﺮﻭﺯ ﺟﺎﻣﻌﻪ ﺍﯼ ﺑﯿﻤﺎﺭ ﺷﺪ، ﺁﻥ ﻓﺮﻫﻨﮓ میمیرد، ﻭَﻟﻮ ﻫﺰﺍﺭﺍﻥ ﺳﺎﻝ ﺭﯾﺸﻪ ﺩﺍﺷﺘﻪ باشد...

من وکیلم ! نوشته دکتر پویا منصفی

من وکیلم! همانی که گاه شرخرم میخوانی! گاه کار چاق کن ! و هر دم به حرام و حلال پولم شک میکنی ! پوست من کنده شده تا واحدهای دانشگاه را پاس کنم و کار کنم و روزها را در سالن دادگاها سپری کنم تا تجربه کسب کنم . من تا صبح پرونده میخواندم و کتابها را زیر و رو میکردم و استرس روزه دادگاه موکلم را داشتم . با صد نفر مشورت میکردم و با قاضی لجباز و دادستان سخت گیر جلسه گذاشتم .
 در شهر اگر یک چراغ روشن بود...آن چراغ اتاق من بود که چشمانی سرخ و تنی خسته در آن به دنبال آزادی درمانده ای بودند !  و من بارها پای میز کار خوابم برده است ! گاه مادرانه دل میسوزانم و گاه پدرانه تکیه گاه میشوم گاه خواهری میشوم محرم راز و گاه برادری همراه در سفری دور و دراز ....و تو مرا قضاوت میکنی ! و مرا اندوهی نیست...من تو را با وجدانت و با خدا ، تنها میگذارم 

قانون جدید مالیاتی ! علل الراس مالیاتی دیگر نداریم

عضو هیات مدیره کانون وکلا:

سیستم مالیاتی علی‌الرأس از 27 مرداد امسال حذف شده است

تهران- ایرنا- رئیس سازمان امور مالیاتی اعلام کرده که از سال آینده سیستم تشخیص علی‌‌الرأس در نظام مالیاتی حذف می‌شود اما یک حقوقدان و عضو هیات مدیره کانون وکلا معتقد است این سیستم از 27 مرداد امسال طبق قانون حذف شده است.

محسن بزرگی روز شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار قضایی ایرنا با اشاره به اظهارات رئیس سازمان امور مالیاتی مبنی بر اینکه «از سال آینده علی‌الرأس در نظام مالیاتی نخواهیم داشت» اظهار داشت: تشخیص و تعیین مالیات در کشور تا چندی پیش اغلب بر اساس سیستم تشخیص علی الرأس انجام می شد که مبنای آن به جای استناد به اسناد، مدارک و اطلاعات مالی مؤدی، قرائن و ضرایب مالیاتی است. 
این حقوقدان و عضو هیات مدیره کانون وکلای دادگستری مرکز افزود: مجلس شورای اسلامی 31 تیر سال 94 با اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم، با اعطای یک فرصت سه ساله به سازمان امور مالیاتی، مجوز تشخیص مالیات به صورت علی‌الرأس را لغو کرد. فرصت سه ساله سازمان امور مالیاتی در تاریخ 27 مرداد امسال برای اجرای این قانون به پایان رسید و طبق قاعده‌ مقرر در ماده 97 اصلاحی قانون مالیات‌های مستقیم، در مورد اشخاص حقیقی، درآمد مشمول مالیات، بر مبنای مفاد اظهارنامه تعیین می شود.
بزرگی گفت: به عبارت دیگر قانونگذار اصل صحت مفاد اظهارنامه را پذیرفته و سازمان امور مالیاتی می تواند اظهارنامه‌های دریافتی را بدون رسیدگی، قبول و تعدادی از آنها را بر اساس شاخص‌ها و معیارهای تعیین شده یا به طور نمونه انتخاب و برابر مقررات مورد رسیدگی قرار دهد. 
وی تاکید کرد: بدیهی است بر رسیدگی‌های موردی نیز یک اصل مهم مبنی بر «لزوم اتکا هر گونه تشخیص، به دلایل و اطلاعات کافی» حاکم است؛
به عبارت ساده تر دیگر از 27 مرداد 97 رسیدگی بر مبنای قرائن و ضرایب نخواهیم داشت و هر گونه تخلف از موازین قانونی که منجر به تشخیص وجوه زیاده بر مقررات قانونی شود، مستوجب تعقیب کیفری مأموران تشخیص، به استناد ماده 600 قانون تعزیرات و مجازاتهای بازدارنده خواهد شد. 
این حقوقدان و وکیل دادگستری تاکید کرد: ناگفته نماند تسلیم اظهارنامه با مفاد خلاف واقع از سوی مؤدیان مالیاتی نیز به موجب ماده 274 قانون مالیاتهای مستقیم جرم انگاری شده و خلاصه‌ کلام برای مؤدی و ممیز در صورت تخطی از موازین قانونی، کیفر حبس پیش بینی شده؛ بنابراین صداقت مالیاتی و دقت در رسیدگی و فراموش کردن تشخیص‌های سلیقه‌ای به هر دو طرف ماجرا (مؤدیان و مأموران مالیاتی) قابل توصیه است.